El sistema immunitari és un mecanisme de defensa del nostre cos per fer front a infeccions externes com els refredats, la grip o la Covid-19 entre altres.

L’alimentació, l’exercici i una correcta hidratació són tres factors claus per reforçar el sistema immune. Vols saber com aplicar aquests factors al teu dia a dia? Segueix llegint, t’ho expliquem tot!

  1. Alimentació:

Una cosa has de tenir clara! Els aliments no són medicaments, però sí que contribueixen al nostre benestar gràcies als nutrients que ens aporten. Molts aliments tenen els nutrients essencials per poder mantenir l’organisme en un correcte estat.

Els cítrics, l’advocat, l’all, el salmó, els ous, el pollastre, el iogurt, l’avena integral i els cigrons són alguns dels aliments més beneficiosos pel nostre organisme. Inclou-los a la teva dieta, tenen un paper important per les defenses.

La gran majoria de fruites i verdures són riques amb vitamina C i D, vitamines necessàries per reforçar l’organisme. Però sempre que es conservin les seves propietats i els antioxidants durant la preparació de l’aliment.

Si vols conservar les propietats de cada aliment i així ajudar al teu cos segueix les nostres recomanacions:

  • Pela i talla l’aliment just en el moment de cuinar-lo o consumir-lo.
  • Intenta que l’aliment no estigui molt temps en remull.
  • Quan cuinis és aconsellable no introduir l’aliment fins que l’aigua no estigui bullint.
  • Deixa que es refredi com més aviat millor.

2.   Exercici:

La pràctica d’exercici físic ajuda al sistema immunitari a funcionar correctament i a la vegada el manté en forma. Realitzar exercici de manera moderada proporciona un efecte antiinflamatori i ajuda a disminuir possibles infeccions. Per poder estar en forma i a la vegada reforçar l’organisme és necessari dedicar un mínim de 20 o 30 minuts al dia a la pràctica d’esport.

3. Hidratació:

La hidratació és molt important pel cos, perquè transporta hidrats de carboni, minerals i altres nutrients com l’oxigen a les nostres cèl·lules. Gràcies a aquest fet les cèl·lules produeixen l’energia necessària per a un funcionament òptim del cos. Un altre benefici de mantenir-te hidratat és que ajuda a conservar la hidratació de la mucosa, que és la barrera que troba el virus en primer pla.

Aquests tres factors són determinants per aconseguir un sistema immunitari fort, però també hi ha altres situacions que poden afectar positivament al nostre organisme i ajudar-nos a mantenir-nos encara més protegits.

  • Rentar-te les mans sovint i de manera adequada.
  • Intentar dormir bé i les hores que toquen.
  • Evitar situacions estressants.
  • Deixar de banda l’alcohol i el tabac.

Aquesta tardor segueix els nostres consells i obtindràs un sistema immunitari fort!

Abrir chat
Realitza la teva consulta
Hola
¿En qué podemos ayudarte?