La pèrdua del control de la bufeta, també coneguda com a incontinència urinària, és un problema molt freqüent entre dones, encara que molt sovint passat per alt. Si has començat a perdre orina al tossir o esternudar, o sents amb més força la necessitat d’orinar, no et preocupis! Aquí us deixem alguns consells per prevenir i tractar la incontinència urinària.

Tipus d’incontinència urinària

Tot i que la majoria de la gent l’associa a la vellesa, no és una conseqüència directa de l’edat, a part de poder-se tractar fàcilment canviant l’estil de vida o bé amb un tractament correcte. 

Hi ha diferents tipus d’incontinència urinària, algunes són més lleus que altres: 

  • Incontinència d’esforç: en tossir, riure, fer exercici o esternudar l’orina s’escapa en fer pressió sobre la bufeta.
  • Incontinència per vessament: la bufeta no buida del tot causant un degoteig freqüent o constant d’orina.
  • Incontinència mixta: quan es pateix més dun tipus de pèrdua de control de la bufeta.
  • Incontinència imperiosa: aquesta pèrdua de control apareix quan la persona presenta una necessitat intensa i molt sobtada d’orinar. En conseqüència, perd involuntàriament orina, i és més freqüent durant les hores de son. Aquest tipus d´incontinència acostuma a anar relacionada amb una infecció o una malaltia.
  • Incontinència funcional: impossibilitat d’arribar al bany a causa de deterioraments mentals i/o físics.

Causes i factors de risc

Volem que sàpigues que la incontinència és un símptoma, no una malaltia! És per això que es requereix una avaluació mèdica per tal de determinar si és causada pels hàbits diaris, per un problema físic o per una malaltia. 

Així mateix, hi ha certs medicaments (els medicaments del cor, els sedants i els miorrelaxants), aliments i begudes (com les begudes amb cafeïna, l’alcohol, els edulcorants i aliments molt especiats) que actuen com a diürètics i poden estimular encara més la bufeta. 

El pes i l’edat solen contribuir també com a factors de risc, així com l’esforç durant l’embaràs, el part o la menopausa.

Prevenció

Hi ha moltes maneres de prevenir la incontinència urinària, només es tracta de cuidar de tu i de la teva salut cada dia. Un bon exercici que et recomanem és entrenar el sòl pelvià per així millorar el control de la bufeta i reduir les possibles pèrdues urinàries:

  • Exercici lent: Mentre respires suaument, has de contraure el terra pèlvic durant 5 segons i relaxar-lo durant 5 segons més. Repeteix aquest exercici 10 cops. 
  • Exercici ràpid: Contreu i relaxa els músculs del sòl pelvià tan ràpid com siguis capaç, durant uns dos o tres minuts.

Així que estàs preparada per a practicar la teva musculatura pèlvica?

Abrir chat
Realitza la teva consulta
Hola
¿En qué podemos ayudarte?