Nadal, Cap d’Any, La Nit de reis, sopars o dinars d’empresa i altres menjades amb amics i familiars durant el desembre fan que canviem els nostres hàbits rutinaris per altres menys convenients com la ingesta d’aliments hipercalòrics, l’abandonament de l’exercici físic i l’augment considerable del consum d’alcohol i tabac. 

Durant aquestes dates festives podem arribar a consumir fins a 3000 calories per menjada, quasi el doble del que una persona necessita de mitjana en un dia. Aquest augment de calories i els excessos gastronòmics són aspectes negatius que poden afectar a la nostra salut. 

Controlar els excessos de Nadal no és gens fàcil! Però amb una mica de força de voluntat i hàbits saludables diràs adéu als excessos i hola a un Nadal saludable. 

Segueix els nostres consells! 

  1. Planificació. Sempre que es pugui, és important planificar que menjaràs durant aquests dies festius. Si ets l’encarregat del menú, controla les quantitats i el tipus d’aliments i receptes. La planxa, el forn i al vapor són opcions molt bones i saludables. 
  1. Dóna més importància als plats lleugers. Prioritza les amanides o les receptes amb verdures i modera el consum de plats més consistents. 
  1. Acompanya les teves menjades amb aigua. Controla el consum de begudes alcohòliques. 
  1. No abusis de les quantitats. No has de menjar poc i quedar-te amb gana, però tampoc has d’abusar del menjar. Acostuma’t a menjar una ració normal. 
  1. Fes les 5 menjades que toquen al dia. Així evitaràs picar entre hores. 
  1. No deixis de practicar exercici físic. Durant el Nadal és crucial que no deixis de fer esport això si, sempre adequat a les necessitats de cadascú. És bon moment per passejar amb amics i familiars després de les menjades. 
  1. Gaudeix del menjar. Mastegar bé els aliments i menjar pausadament facilita el procés digestiu. Un truc que et pot ajudar a menjar més a poc a poc és deixar els coberts a taula entre mos i mos. 
  1. No piquis! Per evitar anar picant durant l’aperitiu cal ficar-te la quantitat que vols menjar directament al plat. 
  1. Compte amb el pa! Intenta racionar el pa durant tot l’àpat i opta per pans més saludables. 
  1.  No t’excedeixis amb els dolços. Per Nadal mai hi ha un sol postre a taula! Sempre tenim diferents opcions a triar i normalment acostumen a ser opcions dolces com els torrons, polvorons, pastissos, etc. Però per evitar excessos i problemes de salut, és millor optar per una peça de fruita i una porció petita de dolç. 

I per últim, una bona opció per acabar la ingesta d’aliments és bevent una infusió digestiva preparada amb camamilla, fonoll, anís o melissa. 

Abrir chat
Realitza la teva consulta
Hola
¿En qué podemos ayudarte?