Prevenir les cremades solars és essencial per mantenir la salut de la pell i reduir el risc de danys causats per la radiació ultraviolada del sol. Aquí tens alguns consells per prevenir-les i tractar-les:

Prevenció:

1. Utilitza protector solar: Utilitza un protector solar d’ampl espectre amb un factor de protecció solar (FPS) d’almenys 30. Aplica-lo generosament a tota la pell exposada i torna a aplicar-lo cada dues hores, o després de suar o banyar-te.

2. Evita l’exposició solar intensa: Evita estar al sol durant les hores més intenses del dia, normalment entre les 10 del matí i les 4 de la tarda.

3. Vesteix-te adequadament: Utilitza roba de teixit lleuger, però que cobreixi la major part del cos. A més, pots utilitzar vestuari amb protecció solar UPF.

4. Utilitza barrets i ulleres de sol: Protegeix el teu rostre i ulls amb un barret d’ample ala i ulleres de sol que bloquegin els rajos UV.

5. Busca ombra: Mantingues-te a l’ombra sempre que sigui possible, especialment durant les hores més caloroses del dia.

Tractament:

1. Refreda la pell: Aplica compresses fredes o banyes a la zona afectada per uns 15-20 minuts. Això pot alleujar la sensació de calor i disminuir la inflamació.

2. Hidratació: Beu molta aigua per mantenir la hidratació de la pell i ajudar en la seva recuperació.

3. Utilitza crema hidratant: Aplica una crema hidratant suau o loció amb aloe vera per alleujar la pell i ajudar en el procés de curació.

4. Evita més exposició solar: Mantingues-te fora del sol fins que la teva pell estigui totalment recuperada per evitar més danys.

5. Analgèsics i antiinflamatoris: Si les cremades són doloroses, pots prendre analgèsics de venda lliure com l’ibuprofè o el paracetamol per alleujar el malestar.

6. Consulta un professional de la salut: Si la cremada és molt severa, causant formació de bledes, forta inflamació, o si experimentes símptomes com febre, cal que consultis un professional de la salut.

Recorda que les cremades solars poden causar danys permanents a la pell i augmentar el risc de càncer de pell. És millor prendre precaucions i evitar les cremades solars en primer lloc. 😉

Abrir chat
Realitza la teva consulta
Hola
¿En qué podemos ayudarte?