Les infeccions vaginals poden ser incòmodes i molestes, però hi ha mesures que pots prendre per prevenir-ne l’aparició, especialment durant l’estiu quan les altes temperatures i la humitat poden augmentar-ne el risc. Aquí tens algunes recomanacions per prevenir infeccions vaginals aquesta temporada:

  1. Mantingues la higiene adequada: Renta’t la zona genital amb aigua tèbia i un sabó suau sense fragàncies ni productes químics agressius.
  1. Usa roba adequada: Opta per roba interior de cotó transpirable en lloc de materials sintètics. La roba ajustada i els teixits sintètics poden atrapar la humitat i la calor, creant un entorn propici per al creixement de bacteris i fongs.
  1. Canvia’t la roba humida: Després de nedar o suar, canvia’t de roba al més aviat possible. La humitat perllongada pot afavorir la proliferació de microorganismes.
  1. Usa protecció adequada durant la menstruació: Canvia els tampons, compreses o copes menstruals amb regularitat. No prolonguis l’ús d’aquests productes, ja que poden crear un ambient favorable per al creixement bacterià.
  1. Limita l’ús de productes perfumats: Evita l’ús de productes perfumats com sabons, locions o esprais a la zona genital. Aquests productes poden causar irritació i alterar l’equilibri natural de la flora vaginal.
  1. Mantingues una dieta equilibrada: Una dieta saludable rica en fruites, verdures i proteïnes magres pot ajudar a mantenir un sistema immunitari fort, cosa que alhora pot ajudar a prevenir infeccions.
  1. Hidratació adequada: Beure suficient aigua pot ajudar a mantenir la hidratació de tot el cos, inclosa la zona vaginal.
  1. Evita dutxes vaginals: Les dutxes vaginals poden eliminar els bacteris beneficiosos i alterar el pH natural de la vagina, cosa que augmenta el risc d’infeccions.
  1. Practica sexe segur: Si ets sexualment activa, utilitza mètodes de protecció adequats per prevenir infeccions de transmissió sexual.
  1. Consulta a un professional de la salut: Si experimentes símptomes com picor, cremor, flux vaginal inusual o qualsevol altre malestar, és important que consultis un metge. No t’automediquis, ja que diferents infeccions requereixen tractaments específics.

Recorda que cada persona és diferent, per la qual cosa és important prestar atenció a les necessitats individuals i consultar amb un professional de la salut si tens alguna preocupació o experimentes símptomes inusuals a l’àrea genital. Nosaltres t’ajudem! Som-hi! 🙂

Abrir chat
Realitza la teva consulta
Hola
¿En qué podemos ayudarte?