La protecció adequada del sol és important per prevenir danys a la pell com les cremades solars, l’envelliment prematur i fins i tot el risc de càncer de pell. Aquests són alguns consells per a una correcta protecció solar que cal que tinguis sempre present:

1. Utilitza protector solar: aplica generosament un protector solar d’ampli espectre amb un factor de protecció solar (SPF) d’almenys 30, preferiblement superior. Cal que l’apliquis a totes les zones exposades de la pell i uns 15 a 30 minuts abans de l’exposició al sol. També cal que el reapliquis cada dues hores o després de nedar o suar excessivament.

2. Cobreix-te: fes servir roba lleugera i densa que cobreixi la major part del teu cos. Busca roba amb una classificació de protecció ultraviolada (UPF) per a una protecció addicional i fes servir barrets d’ala ampla per protegir-te la cara, les orelles i el coll i ulleres de sol que per protegir-te dels raigs UVA i UVB.

3. Evita l’exposició directa al sol: Mantén-te a l’ombra, sobretot durant els períodes de major intensitat solar, que solen produir-se entre les 10 i les 16 hores. Busca zones d’ombra, utilitza paraigües i evita llargs períodes d’exposició al sol.

4. Protegeix-te els llavis: utilitza un bàlsam labial amb SPF per evitar cremades solars als llavis.

5. Ves amb compte en entorns reflectants: Recorda que la sorra, l’aigua, la neu i les superfícies brillants poden reflectir la radiació solar, augmentant-ne l’exposició. Pren precaucions addicionals en aquestes condicions.

6. Tingues en compte els medicaments: alguns medicaments poden augmentar la sensibilitat de la pell al sol. Llegeix atentament les etiquetes dels medicaments que prens i consulta’ns si tens qualsevol dubte.

7. Mantén-te hidratat: Beu molta aigua per evitar la deshidratació causada per la calor i el sol.

Per últim, recorda que aquestes són només mesures preventives i que és important que si tens dubtes addicionals sobre l’exposició al sol ens ho consultis a la farmàcia! Estem a la teva disposició! 🙂

Abrir chat
Realitza la teva consulta
Hola
¿En qué podemos ayudarte?