Benvingut/a al nostre bloc,

En aquesta ocasió hem escrit aquest post per explicar-te què són i com prendre en cas necessari els anticatarrals.

Comença el fred i amb ell els refredats. És una afecció de naturalesa vírica, bacteriana o al·lèrgica que normalment produeix tos, secreció nasal, esternuts, mal de coll, etc.

Els anticatarrals serveixen per ajudar-nos a reduir o eliminar aquests símptomes tan molestos, a continuació t’expliquem una mica més sobre ells.

És molt important que abans de prendre un medicament ens consultis, sempre et recomanarem el més adequat per a tu.

Evita l’automedicació, els anticatarrals no són recomanables en alguns casos, com per exemple, si pateixes diabetis, hipertensió, asma o úlcera gàstrica, consulta sempre abans de prendre qualsevol medicament.

Què són els anticatarrals?

Són medicaments composts per diversos principis actius que units tracten els principals símptomes d’aquest procés víric.

A continuació detallem els principis actius més utilitzats:

  • Analgèsics com poden ser el paracetamol, àcid acetilsalicílic o ibuprofèn. Gràcies a aquests principis actius s’alleugen el malestar general, mal de cap i baixen la febre en cas d’existir.
  • Antihistamínics, s’utilitzen per tractar la secreció nasal i els esternuts. Sempre cal tenir en compte que poden produir una mica de somnolència. Un dels més utilitzats és la clorfenamina.
  • Antitussígens, s’utilitzen per calmar la tos seca principalment. Solen contenir dextrometorfano.
  • Vitamina C, algun inclou aquesta vitamina per activar el sistema immunitari.
  • Descongestius, tallen la molesta secreció nasal ràpidament, un dels més utilitzats és la fenilefrina.

A més d’aquests consells sempre recomanem que beguis abundant aigua durant el procés catarral. A més si tens molta secreció nasal, pots acompanyar qualsevol anticatarral amb aigua de mar, t’ajudarà a descongestionar i a mantenir hidratades les fosses nasals.

Per qualsevol dubte estem a la teva disposició. Gràcies per llegir-nos.

Share
This