Ja ha començat la temporada de grips, i amb ella, la temporada de vacunacions per evitar-la. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) espera que aquest any la vacuna tingui una millor efectivitat que la passada temporada, ja que s’han introduït canvis respecte a la seva composició que afecten els virus de la grip A.

La grip estacional és una infecció vírica aguda, que en determinats pacients pot ser greu o fins i tot mortal. Per això, l’OMS recomana la vacunació en aquells grups de risc, entre els quals es troben les embarassades i els nens a partir de sis mesos que presentin determinades condicions. No t’ho perdis!

Quines persones han de vacunar-se enfront de la grip?

Segons les recomanacions dels experts, la vacuna de la grip està dirigida, preferentment a persones majors de 65 anys, dones embarassades en qualsevol trimestre de la gestació i nadons a partir dels sis mesos. A més, també es recomana la vacuna a tot el personal sanitari i de les oficines de farmàcia, treballadors dels serveis públics essencials, i cuidadors i familiars que convisquin amb persones de risc o amb lactants per sota dels sis mesos d’edat en situació de risc.

La vacuna està contraindicada en menors de sis mesos i persones que hagin sofert una reacció al·lèrgica greu a una dosi prèvia d’aquesta vacuna, o a qualsevol dels seus components excepte l’ou. També es considera que la vacunació antigripal dels nens majors de sis mesos no inclosos en grup de risc, si els seus pares ho sol·liciten i el seu pediatre ho considera convenient, és una mesura recomanable, donada l’elevada taxa de complicacions associades a la grip en aquest grup d’edat i l’impacte global de la infecció en la població infantil.

Quin és el millor moment per a vacunar-se contra la grip?

La campanya de vacunació al nostre país s’inicia entre la tercera setmana d’octubre i la primera del mes de novembre, ja que és el període que garanteix el subministrament adequat de la vacuna, optimitza l’efectivitat de la campanya i permet adaptar-se al patró epidemiològic de presentació de la infecció.

La vacuna de la grip en l’embaràs

Com ja hem comentat, la vacuna contra la grip està recomanada durant l’embaràs en qualsevol etapa de la gestació. Aquesta recomanació ve donada tant per part de tots els organismes internacionals (OMS,CDC) com dels nacionals (Ministeri de Sanitat i societats científiques).

Consulta’ns a la farmàcia qualsevol dubte que tinguis al respecte!

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.