A l’estiu, sovint acostumen a aparèixer taques a la nostra pell que potser mai abans ens havien sortit, i comencen les nostres preocupacions. La veritat és que la hiperpigmentació de la pell té diferents orígens i tipologies, i avui us en parlaré sobre elles. A més, us aconsellaré els dos millors productes, que sota la meva experiència, són els més efectius per combatre les taques.

Pigmentació de la pell: un procés natural

El pigment natural que determina el color de la pell és la melanina, la qual és secretada per l’organisme per a protegir la pell dels raigs UV, que són els responsables del bronzejat. Els problemes de pigmentació estan relacionats amb un mal funcionament de la melanina, que provoca una pigmentació irregular de la pell (o hiperpigmentació, com es denomina habitualment). Les taques de l’edat (també conegudes com a lentígens solars o senils) o les àrees fosques de la pell apareixen amb freqüència a la cara, les mans i altres parts del cos exposades normalment al sol.

Factors com el sol, les hormones i l’envelliment poden causar la hiperpigmentació

Podem classificar les diferents taques en:

  • Lentigen. També es coneixen com a taques produïdes per l’edat; aquestes petites àrees llises i fosques de la pell són habituals en zones exposades a la radiació solar.
  • Melasma. Aquestes zones fosques de gran grandària són més comunes en dones, especialment durant i després de l’embaràs. Apareixen normalment en les galtes, el nas, el front i el llavi superior.
  • Hiperpigmentació postinflamatòria. Es produeix quan la pell queda enfosquida i descolorida després d’haver-se recuperat d’una inflamació o lesió. És habitual a les persones que sofreixen acne.

Consell farmacèutic

Com a recomanacions personals us proposo dos productes que trobareu a la farmàcia i que tenen uns resultats excepcionals:

  • Pigment Perfect de Filorga: Es tracta d’un sèrum multicorreció, ja que ens ajudarà a reduir les taques, a unificar el rostre i en tenir la pell molt més lluminosa. Ho aconsegueix gràcies al extracte de llúpol, a la combinacio d’antioxidants vegetals i a través de la vitamina C. L’has d’aplicar en el teu ritual de bellesa matí i/o nit en tota la cara, insistint especialment a les taques. Per a tota mena de pells.
  • Anti-pigment d’Eucerin: El Tiamidol, un principi actiu innovador i eficaç, és la clau de la gamma Eucerin Anti-Pigment. S’ha demostrat clínicament i dermatològicament que redueix les taques fosques i evita la seva reaparició. La gamma inclou una crema de dia, un sèrum dual i un corrector de taques d’ús tòpic. La crema de dia inclou FPS 30 i filtres UVA.

Sense cap mena de dubtes, aquest són els dos imprescindibles si vols tractar les taques del teu rostre.

Pots consultar-me a la farmàcia si necessites més assessorament. Estaré encantada d’atendre’t!

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.