Amb la tornada a la rutina tornem a enfrontar-nos cada dia al trànsit, les classes, el treball, els projectes pendents… Com a conseqüència, acostumem a menjar més ràpidament, a anar corrent d’un costat a un altre i fins i tot sacrifiquem hores de somni per a ser capaços d’arribar a tot.

El nostre cos, que és molt savi, tracta d’ajudar-nos a adaptar-nos a aquest ritme frenètic de diverses maneres com augmentant l’arribada de sang als òrgans més importants perquè puguin actuar de manera més ràpida. Però cal anar amb compte! La pell no és considerada un òrgan vital, per això, quan el nostre cos ha de fer front a multitud de tasques prefereix que arribi més quantitat de sang i oxigen a altres zones necessàries per a la vida com podrien ser el cor, els pulmons…

Aquestes mesures d’urgència, mantingudes en el temps, llargs poden tenir conseqüències negatives en el nostre cos en molts nivells i aspectes diferents. Per exemple, les conseqüències més comunes són que la pell es presenta amb un aspecte més pàl·lid i menys lluminós.

Com es manifesta l’estrès en la pell?

Que arribin menys nutrients també fa que disminueixi la seva regeneració mostrant un aspecte més envellit. Aquesta situació també provoca un augment de radicals lliures, els quals actuen atacant les nostres pròpies cèl·lules i fan que la pell envelleixi més de pressa.

Com podem cuidar la pell en situacions d’estrès?

Per a cuidar a la nostra pell durant situacions d’estrès, convé tenir en compte diversos factors com la higiene, els tractaments (de dia, de nit, setmanals…), l’especial cura en el contorn dels ulls, etc.

  • Higiene: convé netejar la pell almenys dues vegades al dia, matí i nit. Evitarem que l’excés de greix per l’estimulació de les glàndules sebàcies es descontrolin i pugui perjudicar-nos. Per a això, es poden usar escumes netejadores riques en minerals i oligoelements o aigües micel·lars enriquides amb aigua termal.
  • Tractament de dia: per exemple, sèrums antioxidants rics en vitamina C. D’aquesta manera, aconseguim contrarestar l’efecte dels radicals lliures i aportem molta lluminositat a través de productes hidratants, ajudant a redensificar la pell i disminuir les arrugues gràcies a l’augment de síntesi de col·lagen i elastina.
  • Tractament de nit: convé ajudar la pell a reparar els danys que s’han produït durant el dia amb substàncies com la melatonina. Aprofitant que durant les hores nocturnes la nostra pell es troba més receptiva a absorbir ingredients, podem incloure tractaments que estimulin la regeneració amb actius com els retinoides.
  • Contorn d’ulls: Cal tenir especial cura amb el contorn d’ulls, ja que és una zona delicada que requereix cures úniques. Per a aconseguir resultats òptims, hauríem d’emprar al matí i a la nit, substàncies descongestionants, drenants i despigmentants com la cafeïna i la vitamina K que ens ajuden a reduir bosses i ulleres.
Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.