Es considera una caiguda normal del cabell quan és inferior a 100 cabells per dia. El cabell que cau és aquell que es troba al final del seu cicle de vida i per evitar una caiguda excessiva és bo que facis un ús raonable dels xampús (amb pH neutre i no agressius) i evitis l’ús constant de l’assecador, tints o permanents. Si no fas res de tot això i el cabell et segueix caient, això és el que has de fer:

  1. Analitza les causes:

Et va començar a caure el cabell de forma sobtada? Si és així, probablement la causa sigui una alteració hormonal, dèficits de ferro, proteics o vitamínics, l’estrès emocional o físic, o un episodi febril. Aquestes causes s’associen a una caiguda del cabell que pot durar entre 2 i 3 mesos. Si el cabell et cau de forma constant, durant més de 3-4 mesos, cal que consultis un especialista, ja que es pot tractar d’alopècia o d’una infecció.

  1. Busca solucions!

No t’espantis! En la majoria de casos la caiguda del cabell és reversible i no requereix un tractament mèdic específic. El més eficaç: conèixer-ne la causa i evitar-la, i al mateix temps, comptar amb un bon tractament tòpic o oral.

Recorda que els complements vitamínics només funcionen quan la causa n’és un dèficit i per tractar el problema d’arrel evita els tractaments que només milloren l’aspecte extern del cabell.

  1. Compta amb una bona prevenció

L’alimentació et pot ajudar a revertir la caiguda del cabell i fins i tot a frenar-la abans que aparegui. El silici, la vitamina C, el zinc, el ferro, les vitamines del grup B i els antioxidants són grans aliats contra la caiguda estacional del cabell. Així doncs, tingues a mà la civada, el julivert, els espinacs, els cítrics, la col, les cebes, els alls, el pol·len, el llevat de cervesa i la fruita seca! Encara queda molta tardor per endavant, és moment de solucionar-ho! Som-hi!

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.