Benvinguts al nostre bloc,

 Ningú està lliure de contreure fongs, especialment en les ungles dels dits o peus. Fins i tot un petit cop en aquestes àrees pot ser un causant que desemboca en fongs. És possible, a més a més, que els primers dies no hi hagi cap canvi a la vista, però setmanes més tard és quan els bacteris i els fongs poden aconseguir penetrar la ferida i causar una infecció.

Els fongs en les ungles de les mans o peus són una infecció coneguda com a onicomicosis. L’onicomicosi pot causar dolor, incomoditat i deformació; així mateix, pot produir limitacions físiques i ocupacionals greus.

La infecció fúngica de les ungles de vegades fa que la condició pugui sonar contagiosa o relacionada amb una higiene deficient. A més, els fongs en les ungles del peu són molt més comuns que la de les ungles.

Com succeeix l’onicomicosi?

En persones saludables, les infeccions per fongs de les ungles són comunament causades per fongs que es troben atrapats en àrees humides i mullades com a dutxes comunals, gimnasos o piscines. Anar a salons de bellesa que utilitzen instruments sense desinfectar també pot ajudar a propagar els fongs.

  • Els atletes han demostrat ser més susceptibles als fongs en les ungles.

Es presumeix que és a causa del desgast de les sabates, mans o peus suoses o a cops repetitius en les ungles.

Patir de peus d’atleta fa que sigui més probable que el fong infecti les ungles. Els cops traumàtics i   repetitius afebleixen les ungles, la qual cosa aquestes siguin més susceptibles a una onicomicosi.

  • Les persones majors i les persones amb certes malalties subjacents també estan en major risc. Això inclou qualsevol persona amb un sistema immunològic feble o amb condicions com la SIDA, diabetis, càncer, psoriasis, etc.

Signes i símptomes:

Els pacients amb onicomicosis poden presentar el següents signes o símptomes:

  • Inicialment, queixes sobre l’aparença de l’ungla, sense símptomes físics
  • A mesura que la malaltia progressa, interfereix amb les seves activitats físiques com parar-se, caminar i fer exercici.
  • Parestèsia, dolor, malestar i pèrdua de la destresa en les extremitats.
  • Pèrdua de l’autoestima i inhibició de la interacció social, és a dir, vergonya de mostrar aquestes parts del seu cos.

Gràcies per llegir-nos, i fins aviat!

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.