Els col·lutoris són un dels complements indispensables de la nostra neteja bucal: raspallar-nos les dents no és suficient per eliminar tota la placa bacteriana que roman entre les nostres dents. Entre tots els col·lutoris que podem trobar, n’hi ha un d’ells amb el que hem de tenir especial atenció: els col·lutoris amb clorhexidina.

Què és la clorhexidina?
Es tracta d’una solució aquosa que es caracteritza per tenir principis actius terapèutics. El seu ús es realitza bàsicament per prevenir i tractar les afeccions bucals com ara la periodontitis o la gingivitis, gràcies a la seva acció contra la placa bacteriana. Molts especialistes la consideren com una de les millors opcions quan parlem d’esbandides bucals.

Quan s’han d’utilitzar els col·lutoris amb clorhexidina? 
En tractar-se d’una esbandida antisèptica (és a dir, que ens ajuda a aturar la proliferació de microorganismes i la seva acció patogènica ens ajuda a no perjudicar els organismes superiors), només hem de fer-lo servir quan el nostre dentista ens ho hagi indicat.
Sol recomanar-se després d’haver rebut algun tipus de cirurgia dental o si estàs patint de les malalties que hem comentat anteriorment. El tractament durarà uns quants dies i haurem d’usar la quantitat prescrita pel nostre odontòleg.
El tractament amb aquest tipus antisèptic sol durar diversos dies (mai han de superar-se els 15 dies d’ús continu) i s’aplica amb la quantitat prescrita per l’odontòleg. Si estem fent servir una esbandida de clorhexidina, no l’hem rebaixar amb aigua, ja que aquest col·lutori està ja preparats a la proporció adequada.

Què hem de tenir en compte si fem servir clorhexidina?
Mai hem de fer servir clorhexidina per la nostra pròpia voluntat i, això, es deu bàsicament a diferents motius:

● L’ús continuat d’aquest tipus d’esbandida bucal pot afavorir l’aparició de taques i tincions fosques en tota la nostra boca: tant en dents com en la mateixa llengua.
● En tractar-se, com hem comentat prèviament, d’una esbandida antisèptica només hem de fer-lo servir quan el nostre especialista ens ho recomani. Si no ho fem així, podem perjudicar tots els bacteris que es troben en la nostra boca i que són beneficioses per a la nostra salut bucal.
● A més, hem de raspallar-nos molt bé les dents abans de fer una esbandida bucal amb clorhexidina. Així, evitarem que els aliments que puguin accentuar la tinció de les nostres dents es quedin a la nostra boca.

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.