El mes d’octubre s’ha convertit en l’àmbit mundial en un mes important per la dona. Un mes amb 3 dates molt significatives on empreses, institucions, i inclús alguns monuments s’apoderen del color rosa.

El 18 d’octubre és el Dia Mundial de la Menopausa i l’objectiu principal és crear consciència sobre la importància de la prevenció i l’avaluació en la salut femenina durant aquesta etapa que viu la dona.

Un dia després, el 19 d’octubre se celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama. Un dia commemoratiu amb un missatge clar: la importància de la detecció primerenca. A més, també és un recordatori del compromís de la societat amb la lluita contra el càncer de mama.

És de gran importància detectar aquest càncer com abans millor perquè quan es diagnostica a temps, no només pot salvar una vida, sinó que també permet la conservació de la mama.

Per desgràcia el càncer de mama és molt habitual en dones. S’estima que 1 de cada 8 noies en algun moment de la seva vida tindran càncer de mama.

La tercera data és el 20 d’octubre, la celebració del Dia Mundial de l’Osteoporosi, una malaltia crònica i progressiva característica per la disminució de la massa òssia i el deteriorament dels ossos.

Aquesta malaltia afecta de manera més directa a dones d’edat avançada, però la prevenció de la malaltia ha de començar des de jove i continuar al llarg de la vida, amb major èmfasi a partir dels 50 anys.

Adoptar o mantenir hàbits de vida saludables poden ajudar a evitar o endarrerir l’aparició de malalties relacionades amb la menopausa i l’envelliment.

Una dieta equilibrada, evitar el tabac i l’alcohol, fer esport i una bona actitud són alguns dels hàbits saludables que has d’incorporar al teu dia a dia. Però això no és tot! L’autoexploració de mama és un pas molt important que has d’introduir a la teva rutina.

La finalitat de l’autoexploració és descobrir alteracions als pits. És important anar-ho fent de manera regular per poder detectar si hi ha canvis. La tècnica d’exploració està formada per dues parts: l’exploració visual i la palpació. A internet hi ha diferents guies explicatives del procés, però és important rebre assessorament d’un professional.

En aquest mes rosa, des de la nostra farmàcia volem recordar-vos que encara que no siguem metges, també podem ajudar-vos! Tenim productes específics que poden millorar el procés de la malaltia com ara Colnatur Osteodense, Aquilea Menopausa o Gineseda. 

Tingues present aquests verbs: cuida’t, estima’t i explora’t.

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.