Amb l’arribada de l’estiu, els canvis d’hàbits i les vacances també apareixen les infeccions. Les altes temperatures, la humitat i els banyadors molls són factors molt favorables per desencadenar la candidiasi vaginal i altres infeccions.  

La candidiasi vaginal o també anomenada vulvovaginitis candidiásica és una infecció en l’àrea genital causada per un fong que es diu Cándida.  La càndida pot formar part de la flora vaginal de les dones, però de vegades el creixement es descontrola i causa un desequilibri. Aquest desequilibri pot ser produït per canvis en el pH, per humitat, per canvis hormonals, etc.  

Els símptomes més freqüents son una forta picor a la vulva o a la vagina, inflamació o enrogiment, ardor, dolor en orinar i flux espès i de color blanquinós.  

Les altes temperatures, més la suor i la humitat són desencadenants perfectes per la proliferació de la candidiasi vaginal. 

Hi ha altres infeccions que cal que coneguis:

Infecció per Clamidiosi: els senyals més comuns són secrecions d’un to més blanquinós i amb una olor diferent de l’habitual, dolor i sagnat, però la majoria de casos és asimptomàtica.

Vaginosi bacteriana: els símptomes són més evidents, el flux és dèbil i les secrecions blanques o tirant a gris amb una olor semblant al peix. En orinar potser que cogui i que piqui a la zona externa de la vagina.

Vaginitis tricomoniasis: el signe més característic d’aquesta infecció és la secreció d’un to tirant cap a groc verd que fa olor, pica a la vagina i cou.

Durant els mesos d’estiu, la zona íntima femenina és més delicada i és més probable que apareguin molèsties. Per poder gaudir d’un estiu sense infeccions, apunta’t aquests consells! 

  • No utilitzis de manera prolongada el banyador moll. En acabar el bany, és recomanable canviar el banyador per un de sec o ficar-te roba interior eixuta. Quan no es fan els canvis suficients del banyador moll, es genera un mitjà humit i calorós que provoca el canvi en la flora vaginal.  
  • També és important evitar l’ús de roba íntima sintètica i ajustada. Per a una correcta transpiració, les fibres naturals són les més adequades.  
  • Intenta que la roba del dia a dia tampoc sigui molt ajustada, sobretot els pantalons. Impedeixen la transpiració natural dels genitals i poden generar irritació a causa del frec amb les costures. Sempre és millor optar per roba ampla.  
  • Una correcta higiene íntima és important per prevenir infeccions. Les dutxes vaginals no es recomanen perquè poden eliminar la microbiota vaginal, l’encarregada de protegir contra les infeccions. En la part externa, s’ha d’utilitzar un netejador adequat que no alteri el pH. 
  • Vigila amb la depilació. Una depilació excessiva de la zona íntima pot provocar infeccions o alteracions. El pèl púbic serveix de barrera protectora. 

Davant de qualsevol molèstia o picor has de consultar-ho amb el teu farmacèutic/a de confiança o amb el ginecòleg/a perquè realitzi una exploració i et doni un diagnòstic fiable.  

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.