Les temperatures comencen a estabilitzar-se i el bon temps sembla que ja arriba per quedar-se. Per fi! El sol comença a ser un habitual en el nostre dia a dia, i l’exposició a ell es multiplica de manera exponencial: pero hem d’anar amb molt de compte! Les conseqüències dels rajos del sol també es multipliquen si no prenem les preucacions suficients: arrugues, taques, flacidesa i fins i tot el càncer de pell.

 

Sabies que els rajos del sol són els responsables del 80% de l’envelliment de la nostra pell?

Exposar-nos al sol sense protecció és molt perillós. És difícil lluitar contra la idea preestablerta que hi ha a la nostra societat que relaciona el bronzejat amb la bellesa, però els casos de càncer de pell estan en augment i un dels motius que es troben darrere d’aquest fet és aquest. Podem bronzejar-nos, sí, però portant a terme una fotoprotecció responsable i sense abusos.

Si abusem de l’exposició solar, el procés d’envelliment s’accelera. És important tenir en compte que el sol és el responsable del 80% de les arrugues que apareixen a la nostra cara, ja que els raigs solars actuen sobre les cèl·lules de la nostra pell danyant el seu ADN i fent que aquestes produeixin menys melanina, col·lagen i elastina. Com ens afecta?  Això afavoreix i accelera directament l’envelliment de la nostra pell ocasionant l’aparició de taques de pigmentació, arrugues, pell seca i pell deshidratada.

 

Recorda: Les persones amb la pell més clara en tenir menys melanina es veuen més afectades pels efectes nocius del sol.

En aquest sentit, l’Associació Espanyola de Pediatria d’Atenció Primària (AEPap) recorda que utilizar un fotoprotector adequat durant els primers 18 anys de vida pot reduir fins a un 78% el risc de càncer cutani en l’edat adulta.

Els nens necessiten protecció i més els rossos, d’ulls blaus i amb pell clara, que són els que precisen una fotoprotección més alta. Els efectes dels raigs ultraviolats, recorden els experts, augmenten pel vent i les propietats reflectores de la superfície del sòl. Per exemple, la sorra reflecteix entre un 10% i un 25% d’aquests raigs, per la qual cosa l’exposició dels banyistes és especialment intensa.

Aquests motius són els principals per afirmar que la pell té memòria, així que recorda utilitzar sempre fotoprotectors i conscienciar als més petits de la casa de la importància de protegir-nos del sol.

No dubtis en venir-nos a veure a la farmàcia si tens qualsevol dubte! 🙂

Raquel Mestre

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.