Els aliments contenen nutrients que en conjunt proporcionen al cos un estat físic òptim però també emocional.

Menjar depèn de molts factors com ara les tradicions, degustar els ingredients i un estil de vida sedentari o actiu. La dieta ideal varia en cada persona i menjar bé inclou consumir una combinació d’aliments que cobreixin les necessitats  energètiques i nutritives per a que el cos  mantingui  les seves funcions i  es  pugui prevenir malalties.

Les dones que diuen que tenen «pes extra» suprimeixen certs aliments i disminueixen altres perquè creuen en el mite que «no menjar» és una manera de reduir el pes, quan de fet fa mal al cos.

Al eliminar certs aliments de la nostra dieta diària, s’eliminen els nutrients que el cos no és capaç de produir per si mateix i augmenta el risc de malalties com l’anèmia, pèrdua de cabell, problemes la pell i bucals , cardíacs, gastrointestinals….

Per això , si prens la decisió de fer un seguiment del teu pes, millor visitar un especialista que trobaràs en la nostra farmàcia, que t’assessorarà i farà un pla nutricional basat en les teves necessitats nutricionals.

Quines funcions fan els aliments en el cos?

Cada aliment conté un o més nutrients que de vegades requereixen la presència d’un segon nutrient essencial per activar i per dur a terme la seva funció.

Què són els nutrients?

Són substàncies aprofitables pel nostre organisme que fan possible la vida i que es troben en els aliments distribuïts de forma desigual: hidrats de carboni, greixos, proteïnes, vitamines i minerals.

Hidrats de carboni: simple (sucres) i complex (midó)

Greixos i lípids: formar i mantenir els òrgans, teixits i el nostre sistema de defenses contra les infeccions i agents externs.

Proteïnes: completes (d’origen animal) i incompletes (d’origen vegetal).

Vitamines (hidrosolubles – grup B i C – i – liposolubles A, D, E, K) i minerals.

L’aigua i la fibra no alimenten, però tenen un paper molt important per al bon funcionament del nostre organisme.

 

Els nutrients compleixen les següents funcions:

-Aconseguir l’energia necessària per realitzar les funcions vitals (bombament del cor, respiració, manteniment de la temperatura corporal..) i el desenvolupament de l’activitat en general.

-Regular tots els processos que tenen lloc en el nostre cos per tal que tot funciona amb plena harmonia.

 

No hi ha cap dieta ideal que s’adapta al tot el món, però un enfocament universal pel que fa al tipus d’aliments que s’haurien de consumir en la dieta diària, que d’una banda, garanteix que es cobreixen l’ energia i les necessitats nutricionals de les persones que fan una població sana i per altra banda, col·labora en la prevenció de determinats trastorns i malalties relacionades amb els desequilibris alimentaris.

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.