L’aromateràpia és una medicina complementària àmpliament practicada que utilitza olis essencials de plantes aromàtiques, flors, fulles, llavors, escorces i fruites per a ajudar a curar alguns símptomes de les malalties.

Com funciona l’aromateràpia?

L’aromateràpia actua sobre el nostre sentit de l’olfacte i mitjançant l’absorció al torrent sanguini. Aproximadament el 15% de l’aire que inhalem es dirigeix al sostre del nas, on els receptors olfactoris transporten les olors directament a una part del cervell anomenada sistema límbic.

Concretament aquesta àrea està connectada amb l’instint, l’humor i l’emoció, i es creu que l’aromateràpia pot estimular l’alliberament de substàncies químiques que juguen un paper en l’alliberament d’emocions.

Aquesta ciència sembla tenir el seu efecte més beneficiós en malalties menors, problemes digestius, síndrome premenstrual, malalties relacionades amb l’estrès i alguns problemes de pell. Alguns olis essencials com l’oli de l’arbre de te s’utilitzen àmpliament per les seves propietats antisèptiques.

És extremadament improbable que l’aromateràpia curi malalties més importants, per la qual cosa no recomanem que s’utilitzi en aquests casos en substitució de la medicina convencional. No obstant això, pot usar-se per a alleujar l’estrès psicològic experimentat per les persones que sofreixen d’una patologia greu.

Difusor aromàtic, un imprescindible a casa teva

És un senzill i petit dispositiu, al voltant d’una grandària d’uns 12-15 cm, que és capaç de vaporitzar mitjançant vibracions partícules d’olis essencials per a dispensar l’aroma que triïs per tota l’habitació. No tots els difusors aromàtics són iguals, ni tenen les mateixes característiques i formes.

A més dels beneficis ja comentats sobre l’aromateràpia, aquesta també ens pot ajudar a combatre infeccions, ajudar-nos a relaxar-nos i dormir millor i millorar l’estat d’ànim.  Alguns olis essencials amb propietats terapèutiques són:

  • Llimona: ajuda a l’estimulació dels glòbuls blancs.
  • Eucaliptus: molt beneficiós per a la respiració.
  • Lavanda: és un poderós antisèptic.

Si en vols descobrir més, no dubtis en apropar-te a la farmàcia. T’encantaran!

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.