14 Jun 2016

Hipoglucèmia

La hipoglucèmia es produeix quan el nivell de sucre en sang disminueix per sota dels valors habituals(valor inferior a 60 mg), pot afectar a qualsevol persona, però en especial a la persona que es diabètica.

Pot produir-se per una dosis excessiva de insulina o sulfonilurees hipoglucemiants (antidiabètics orals que estimulen la producció pancreàtica de insulina i que el seu efecte pot ser potenciat pel consum de aspirina o altres salicilats), per una disminució de la ingesta d’ hidrats de carbono o per excessiva activitat física.

Existeixen símptomes que poden ajudar a detectar la hipoglucèmia: sensació de fam, marejos , nerviosisme, irritabilitat suor excessiva o palpitacions. Si no es corregeix immediatament l’ aportació de glucosa, pot produir dificultat per parlar, visió borrosa o inclòs pèrdua de coneixement.

Controlar per prevenir

La persona amb diabetis pot controlar la hipoglucèmia mesurant, de manera habitual, els seus nivells de sucre en sang, però tot i així pot donar-se un episodi de manera ocasional.

Per això la clau per afrontar-la i pervenir-la es aprendre en reconèixer els símptomes. Quan aquests succeeixen, la solució immediata consisteix en ingerir alguna classe de sucre per augmentar el nivell de glucosa en sang, que la persona amb diabetis ha de portar com ara un suc.

A la nostra farmàcia tenim el servei de determinació d’ indicadors , proves per mesurar la glucosa en sang.

Visita’ns i t’ informarem.

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.