Hola a tots!

Avui us aconsellaré sobre com actuar davant  la congestió nasal del vostre nadó.

La congestió nasal és una molèstia que especialment durant els primers mesos de vida, pot complicar la lactància, ja que el nadó no pot respirar pel nas mentre s’alimenta, i també pot resultar-li més difícil agafar el son i ocasionar-li molèsties en les oïdes.

Els adults quan estem congestionats com a alternativa utilitzem la respiració bucal però els nadons fins als 3 o 6 mesos tenen dificultat per respirar per la boca a causa de la seva immaduresa .

Per reduir la congestió us deixo unes pautes a seguir perquè el vostre nadó es senti millor i alleujat.

  • Beure líquid l’ajudarà a l’expulsió dels mocs i alleujarà la sequedat de la boca i gola.
  • Fer una bona higiene nasal amb una solució fisiològica o solució salina d’aigua de mar.

Quan fer la higiene nasal?

-Ha de fer-se sempre que existeixin mocs acumulats en les fosses nasals. Aquestes rentades nasals són molt efectives tant per prevenir com per buidar el nas quan ja està ple. Poden repetir-se diverses vegades al dia, especialment abans de menjar, així com quan el nadó estigui incòmode.

-També és necessari eliminar els molests mocs del seu nas després d’haver-la netejat amb la solució fisiològica. Existeixen diferents dispositius per a això (manuals amb forma de pera o aspiradors amb cànula.)

-Es important mantenir un ambient humit, ben ventilat i amb suficient humitat o potenciar l’ús d’humidificadors si a la vostra casa no teniu l’ambient adequat.

Espero que us sigui de gran ajuda!

Share
This