Trencar amb les rutines diàries a causa de les vacances de Setmana Santa genera canvis en els hàbits de salut. Aquests canvis es noten especialment en les persones amb malalties cròniques o en període de convalescència, per això des de la nostra farmàcia volem donar-vos una sèrie de consells perquè gaudiu d’uns dies festius amb salut.

Consells generals:

·   Seguiu les indicacions precises en les dietes. Si teniu prohibit o restringit el consum d’algun tipus d’aliment (greixos, lactis, licor, carns) eviteu menjar-ne.

·   Si tens programada una activitat en la qual  tens limitacions físiques motivades per un problema de salut, explica quines són les teves condicions i les necessitats que requereixes per fer aquesta activitat.

·   Encara que no tinguis problemes de salut, has de saber que estar lliure de restriccions no vol dir tenir llicència per consumir de manera desmesurada. L’organisme té limitacions metabòliques i digestives.

·   Protegeix-te del sol amb una crema solar adequada a la teva pell. No utilitzis un fotoprotector amb un índex de protecció menor a 30.

Medicaments i viatges:

·   Si marxes de vacances uns dies, recorda agafar totes les medicines que necessites diàriament! Planifica amb antelació les teves necessitats mèdiques.

·   Prepara una farmaciola de viatge amb: medicació bàsica per cops, dolors o febre, material per poder fer petites cures, un termòmetre, repel·lent de mosquits (depenen d’on vagis de viatge), pastilles pel mareig, i el kit Covid-19, mascaretes quirúrgiques, FFP2 i gel hidroalcohòlic.

·   Tingues precaució a l’hora de transportar medicaments, especialment amb tots aquells que necessiten refrigeració.

·   No exposis la farmaciola a temperatures extremes, tant de fred com de calor.

·   Calcula correctament la quantitat de medicaments que necessites pels dies que estàs fora de casa. És recomanable agafar més quantitat de la que es necessita.

Menjar:

·   Tingues clar que l’objectiu de menjar és disfrutar. Assaboreix els plats i menja a poc a poc.

·   Per evitar problemes estomacals, evita combinar plats calents i molt condimentats amb begudes fredes.

·   Menja petites porcions i espera un temps entre cada àpat servit. Aquest truc t’ajudarà a millorar la teva digestió i milloraràs possibles problemes estomacals com els gasos o l’estrenyiment.

Altres consells:

·   Realitza exercici físic adaptat a les teves necessitats. Evita fer sobreesforços, ja que poden afectar a la teva salut.

·   Utilitza roba i calçat còmode, sobretot si has de passar gran part del dia caminant.

·   Beu aigua. Durant les vacances recorda portar una botella d’aigua sempre amb tu.

Gaudir de la Setmana Santa saludablement no és tan difícil! Segueix els nostres tips, la teva salut ho agrairà.

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.