Bon any nou, amics!

La pell del bebè és més vulnerable als canvis de temperatura de l’hivern, per això és necessari conèixer bé quines precaucions hem de tenir en compte i com cuidar-la perquè estigui sempre sana.

Com és la pell del bebè?

En general, es tracta d’una pell més prima, més fràgil i més permeable, la qual cosa comporta al fet que tingui més capacitat d’absorbir el que apliquem. Per tant, hem de triar bé els productes i només aplicar aquells que siguin específics per al bebè. El pH de la pell és més elevat que el de l’adult, és gairebé neutre, sent més susceptible a les irritacions i infeccions.

La cara i les mans són les zones del cos que solen estar més exposades, la qual cosa condueix al fet que siguin les àrees més sensibles a l’hivern, provocant alteracions de la barrera cutània que poden induir a enrogiment i descamació amb símptomes com a picor, tibantor o coïssor.

Però no per això s’ha d’evitar sortir a l’exterior. Sempre que les condicions ambientals no siguin extremes és bo realitzar un passeig diari, ben protegits, perquè rebin aire fresc i llum natural perquè puguin sintetitzar la vitamina D, fonamental per al seu desenvolupament.

Des de Farmàcia Mestre Climent et donem alguns consells perquè l’hivern no s’interposi entre els problemes de pell i els passejos diaris:

Hidrata la seva pell: Aplica diàriament hidratació en el cos amb productes específics per a la pell del bebè després del bany, ja que una correcta hidratació permet que la pell estigui més protegida.

Higiene: És important mantenir la pell neta, per la qual cosa és recomanable banyar-ho diàriament, amb aigua a una temperatura agradable, evitant que estigui molt calenta perquè la pell no es ressequi en excés. El bany abans del sopar sol ajudar a relaxar al bebè i a dormir bé.

Fotoprotecció: La pell infantil és més sensible a les radiacions UV. Encara que a l’hivern les radiacions solars no siguin tan intenses com en els mesos d’estiu, cal protegir al bebè adequadament, ja que una exposició prolongada és igualment nociva.

En nens menors de 3 anys no es recomana l’exposició solar directa ni prolongada al sol. Pediatres i dermatòlegs recomanen no exposar-los directament al sol i protegir-los adequadament (roba, barrets, ulleres de sol i fotoprotectors de SPF alt).

Abriga bé al bebè: Amb les baixades de temperatura solem abrigar més als nostres fills i encenem la calefacció per a evitar que es constipin. No obstant això, les diferències de temperatura poden afectar la delicada pell del teu bebè. És important abrigar-lo correctament cobrint-li el cos, el cap, les mans i els peus amb roba adequada segons el temps, però sense fer-lo en excés per a evitar que suïn. Els bebès no tenen la mateixa capacitat que els adults d’eliminar la calor pel que, si se’ls abriga massa, pot aparèixer la sudamina, erupció en la pell com a resposta de l’organisme a l’excés de calor.

Ambient: No només és important protegir el bebè quan sortim de casa. Amb el fred acostumem a encendre la calefacció, la qual cosa fa que l’ambient i la pell es ressequi. Si l’ambient està massa sec, pot ocasionar mal de coll i tos. Durant aquests mesos també és més freqüent tenir més mucositat pel que és important realitzar una higiene periòdica de les mucoses del bebè.

Alimentació: L’alimentació també juga un paper fonamental, per això és important que sigui sana i equilibrada, amb els nutrients suficients que l’ajudin a reforçar el sistema immune del bebè encara feble. La llet, l’aigua i els sucs naturals (segons l’edat) poden ajudar a aportar la hidratació al cos i a la pell.

Recorda triar els productes específics per a la cura de la pell del bebè a l’hivern i, a gaudir del fred!

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.