Per gaudir d’una salut òptima el cos necessita un equilibri adequat entre els compostos àcids i els alcalins. El problema és que la societat tendeix a consumir molts aliments rics en sucre, en carn o molt processats que contribueixen a acidificar l’organisme.

Els beneficis d’un estil de vida alcalí, en el dia a dia, són múltiples. Una bona guia per a aprendre a mantenir el nostre disseny alcalí és fixar-nos en els 4 pilars de l’alcalinitat, cosa que ens ajudarà a potenciar el nostre sistema immunitari, sentir-nos plens de vitalitat, de millor humor i amb més energia.

1 – Hidratació

Un dels pilars fonamentals de l’alcalinitat és mantenir-se correctament hidratat, ja que gràcies a l’aigua, l’organisme pot eliminar dels teixits i òrgans els tòxics àcids. L’aigua alcalina i ionitzada actua com si fos sabó i ens ajudarà a mantenir-nos nets i hidratats. Aquest tipus d’aigua té un gran poder hidratant i actua com un lubricant natural per a les articulacions i ens ajudarà a mantenir-nos en el nostre pes òptim.

Es pot obtenir aigua alcalina de qualitat amb gerres o gotes alcalinitzants. També hi ha màquines ionitzadores per a aquest propòsit.

2 – Nutrició 

La dieta alcalina es basa en l’equilibri del pH i per a això, el recomanable és consumir un 80% d’aliments alcalinitzants i el 20% restant, acidificants però amb altres efectes beneficiosos per a la salut. També és important incloure a la nostra dieta diària abundants aliments vegetals crus (especialment les fulles verdes) i greixos saludables com les llavors i fruits secs, l’alvocat o els olis vegetals sense refinar.

3 – Remineralització 

Els minerals són essencials per mantenir l’equilibri del pH de l’organisme, especialment el sodi, el potassi, el calci i el magnesi. A més, els electròlits s’encarreguen també de conduir la micro electricitat a través de el cos i les cèl·lules i dur a terme la important funció de la contracció muscular, com ara el batec de cor. Els trobarem en verdures, germinats, algues i fruites, cereals integrals com la quinoa o el mill, llegums i greixos saludables procedents de la fruita seca, llavors i olis vegetals. 

4 – Desintoxicació 

Depurar l’organisme és essencial per mantenir-lo en bon estat. Hi ha nombroses tècniques destinades a aquest fi, com la hidroteràpia de còlon, el dejuni a base de sucs o la fitoteràpia… entre d’altres. A més de tenir cura de la dieta i beure aigua alcalina, podem complementar la nostra alimentació amb determinats complements alcalinitzants d’Alkaline que ajuden a desintoxicar.

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.