Setembre ja ha arribat i amb ell la rutina, la tornada a l’escola, els canvis d’horaris i el canvi d’hàbits.

La tornada a l’escola és un procés que pot afectar els més petits de casa provocant nervis, estrès i emocions difícils de controlar. Però perquè aquest transcurs sigui el més lleuger possible et donem una sèrie de consells.

Pren nota! Fem de la tornada al cole un procés saludable i agradable pels nostres fills.

Alimentació:

És molt important que l’infant mantingui una alimentació completa i equilibrada. Els vegetals ens aporten una gran quantitat de vitamines, fibra, minerals i antioxidants per això no poden faltar a la dieta dels més petits de casa. Aquests aliments són fonamentals per garantir un correcte creixement i desenvolupament.

L’esmorzar és tant o més important que consumir verdures, cal que els infants esmorzin de manera correcta cada matí perquè tinguin l’aportació d’energia suficient per poder afrontar la jornada a l’escola.

Dormir:

La tornada a la rutina suposa un desgast important d’energia, per això cal que tant els nens com els adults descansem correctament les hores necessàries.

Els dies previs a l’inici del nou curs és aconsellable avançar progressivament l’hora d’anar a dormir dels infants. Així, a poc a poc s’acostumen a una rutina nocturna que els permet descansar i despertar-se més frescos i amb bon humor.

A més, un sopar complet, però a la vegada lleuger evita les digestions pesades i augmenta la qualitat de la son. Banyar als nens i nenes abans d’anar a dormir o al vespre també és un bon consell per millorar la rutina nocturna. 

Reajustament dels horaris:

Durant l’estiu no acostuma a haver una rutina tan marcada i els horaris acostumen a ser més flexibles, per això és recomanable que dies abans de tornar a l’escola reorganitzis els horaris. Reajusta tant l’hora d’anar a dormir com la de despertar-se aviat i també l’hora de dinar, que normalment acostuma a variar durant les vacances.

Rutina matutina:

Començar a practicar el despertar, esmorzar, vestir-se i altres hàbits matinals dies abans del primer dia d’escola ajudarà als petits de casa a començar la nova rutina d’una millor manera.

Per millorar tots aquests hàbits saludables que ens ajuden a començar la rutina amb més força hem de sumar-hi l’esport. Es recomana que els nens i nenes i els adolescents realitzin al dia una hora d’exercici físic.

L’exercici físic està comprovat que millora la qualitat de la son i aporta molts beneficis als infants:

  1. Millora la socialització.
  2. Afavoreix el desenvolupament físic.
  3. Augmenta les habilitats motores dels nens.
  4. Ajuda a desenvolupar una actitud positiva.

Segueix els nostres consells i fes que la tornada a l’escola sigui més portadora tant per tu com pels més petits.

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.