Una de les preocupacions més habituals durant l’estiu són les cames cansades, aquest problema es caracteritza per una sensació de pesadesa a les cames que va acompanyada de dolor, picors, i rampes entre altres símptomes. 

Aquesta síndrome s’accentua amb la calor i en diferents etapes de la dona com la menopausa o l’embaràs. Les altes temperatures afavoreixen la dilatació venosa causant que el retorn venós es vegi afectat i com a conseqüència generi aquesta pesadesa. 

Algunes de les causes més freqüents són:

 • Sedentarisme: quan fas exercici o simplement camines durant una llarga estona, els músculs del panxell actuen com una bomba i col·laboren amb el retorn venós. Per aquesta raó les persones sedentàries són més propenses a patir la síndrome de les cames cansades. 
 • Obesitat: les persones amb sobrepès acostumen a ser sedentàries i quan estan llargues hores de peu a causa de les grans càrregues articulars que reben al turmell, les cames i els peus es poden edematitzar. 
 • Insuficiència venosa: aquesta afecció de les vàlvules venoses impedeix que la sang torni o retorni al cor. 
 • Menstruació: durant aquesta època algunes dones pateixen aquesta simptomatologia a causa  dels canvis hormonals.

Ara que ja és estiu volem donar-te unes quantes recomanacions per combatre la pesadesa de les cames! Pren nota!

 • No passis moltes hores de peu o assegut. 

Vigilar la postura és essencial per evitar les cames cansades. Estar moltes hores dret i assentat és un hàbit que has d’intentar canviar. Acostumat a estirar les cames aproximadament cada hora, a més intenta evitar creuar les cames i utilitza un reposapeus. 

 • Eleva les teves cames.

Sempre que acabis la jornada laboral i et sentis les cames cansades, tombat i eleva-les per damunt del cor. 

 • Segueix una dieta sana i equilibrada.

Incorporar tots els grups d’aliments a la teva dieta és fonamental per alimentar-te de manera sana i saludable. Compra aliments amb propietats antioxidants i antiinflamatòries com les carxofes, la pinya o els fruits vermells. Vigila amb la sal, els aliments ultra processats, les grasses saturades i els fregits. 

 • Hidratat.

Acostumat a beure aproximadament uns 2 litres d’aigua al dia, i menja verdures, fruites i brous que són aliments ideals per hidratar el teu organisme. 

 • Realitza exercici. 

L’exercici físic aporta beneficis per evitar la pesadesa i el cansament de cames. Fer bicicleta o natació són dos esports que afavoreixen la circulació. Per contra, has d’evitar els exercicis amb pesos a les cames. 

 • Vigila amb la roba ajustada.

Has de saber que la roba ajustada dificulta el retorn venós que va des de les cames fins al cor. Evita les faixes, els pantalons estrets, els cinturons, etc. També és important que utilitzis un calçat còmode. 

 • Banys d’aigua freda i massatges. 

És recomanable que després de dutxar-te et posis una mica d’aigua freda als panxells, t’ajudarà a disminuir la sensació de pesadesa. Els massatges en sentit ascendent, començant pels peus i acabant a les cuixes alleugen, i si a més els fas amb una crema especifica per les cames aportaràs hidratació. 

 • Tractaments mèdics. 

També tens l’opció de recórrer a la medicina estètica. Existeixen tres tractaments mèdics molt eficaços: 

Massatge circulatori. 

Pressoteràpia.

Drenatge limfàtic manual.

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.