La dermatitis és una malaltia que afecta la pell, normalment és d’origen crònic i pot ser inflamatòria. Es caracteritza per una excessiva sequedat de la zona de la pell afectada, la majoria de les vegades amb presència de granets vermells. Aquesta situació genera picor i un excessiu gratat pot generar infeccions si s’arriben a generar ferides.

Òbviament la tornada a les rutines amb estrès, canvis de temps, ús de calefaccions i el fred ambient de la tardor solen ser causes importants per a la volta o l’empitjorament d’aquesta malaltia.

A causa d’aquests canvis de temperatura que també se solen donar a la primavera, fan d’aquestes dues estacions les pitjors per a nens i majors que pateixin aquesta afecció. Així que quan apareixen aquests brots més aguts del normal, la picor i irritació solen ser molt més intens.

La principal recomanació és la cura de la pell amb cremes hidratants de primera qualitat, d’aquesta forma ajudarà amb la sequedat. També serà recomanable evitar factors irritants com a dissolvents, detergents i tabacs. Un altre producte que pot afectar negativament són els perfums, ja que l’alcohol i productes elaborats amb aquest i derivats són molt irritants per a una pell utòpica.

Per a nens molt petits podem tractar la higiene amb aigua temperada i no gaire calenta. El procés d’assecament haurà de ser molt acurat i evitar gratar la pell. Immediatament s’haurà d’aplicar una crema emol·lient. Per a acabar una altra mesura per a evitar ferides amb el gratat serà tallar bé les ungles del petit o ús de guants com a mesura de protecció.

En les fases agudes de la dermatitis atòpica, els nens sofreixen fortes picors, inflamació i en casos severs èczemes i ferides. Això provoca molt neguit en els pares, ja que els bebès com que no saben gratar-se ploren molt degut al malestar general. Els nens majors comencen a gratar-se i amb això s’inicia un cercle viciós. Si et trobes en aquesta situació, consulta’ns a la farmàcia, disposem d’una gran varietat de productes per a tractar la dermatitis atòpica.

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.