Cada vegada hi ha més al·lèrgies solars, i després de totes les setmanes que portem de confinament és totalment normal. La nostra pell pot trobar-se més sensible de l’habitual per portar mascaretes o guants, i a més a més, hem d’afegir que fa moltes setmanes que no passegem ni prenem el sol durant molta estona seguida.


Què són les al·lèrgies solars?

Quan parlem d’al·lèrgia al sol ens referim a una reacció que pateix el nostre cos quan s’exposa al sol. Parlant amb propietat, no és correcte parlar d’al·lèrgia al sol, sinó que hauríem de parlar de fotodermatosis, un conjunt de malalties cutànies.

Com succeeix amb qualsevol al·lèrgia, i d’aquí el seu nom, quan l’organisme d’aquesta persona està en contacte amb el sol (sobretot en les primeres exposicions) interpreta la radiació com un atac extern i reacciona provocant els seus molestos símptomes: picors, enrogiment, granets i irritació en general. Acostumen a aparèixer en les zones més exposades al sol: els braços, les cames i l’escot.

És important matisar que els símptomes de l’al·lèrgia poden desenvolupar-se dies després d’haver estat exposat al sol, fins i tot havent utilitzat protecció solar.

Pateixo fotodermatosis; què he de fer?

Si pateixes fotodermatosis has de tenir precaució amb les exposicions solars i no exposar-te mai sense protecció solar ni durant masses hores, ja que el nostre cos reacciona i contra més temps estiguem al sol, pitjors seran les conseqüències. La nostra recomanació és aplicar el protector solar uns quinze dies abans de la primera exposició solar i continuar amb ella tot l’estiu.

A més, és necessari complementar la teva protecció al sol amb fotoprotectors orals que ajudaran el teu cos a preparar-se per a l’exposició solar. La nostra recomanació és que els comencis a prendre ja, perquè els rajos solars d’aquestes setmanes ja comencen a incidir de manera més directe a la nostra pell i a mesura que anem avançant de fase la nostra pell necessitarà més protecció.

A la nostra farmàcia trobaràs els productes de major qualitat per a protegir a la teva pell i evitar que reaccioni. T’esperem!

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.