Hola a tots i benvinguts un altre cop al nostre bloc!

Depenent de la zona on visquis de Barcelona, l’aigua de l’aixeta té un gust o en té un altre. A més, si hi afegim la sensibilitat de cada persona en tastar l’aigua, trobarem opinions de tots els colors.

El que és cert és que cada vegada més s’està posant més de moda comprar aigua embotellada als supermercats, i això a llarg termini acaba suposant un problema mediambiental molt important.

Segons el Sistema d’Informació Nacional d’Aigua de Consum, el 99,3% de l’aigua de l’aixeta de tota Espanya és apta pel consum humà. És a dir, seria difícil trobar el 0,07% on l’aigua de l’aixeta no és potable.

En conclusió, ens equivoquem quan generalitzem i diem que «l’aigua de l’aixeta no és potable».

Des de Farmàcia Mestre Climent volem conscienciar sobre la importància de reduir la nostra petjada ecològica i reduir també els nostres residus:

En aquest cas, us explicarem uns quants consells perquè l’aigua de l’aixeta ens sàpiga bona:

  • Si l’aigua de l’aixeta no t’agrada pel gust de clor, la solució és ben fàcil: només cal que deixis reposar la gerra a temperatura ambient i destapada durant almenys una hora i el cloro començarà a evaporar-se. Si vols agilitzar el procés, posa la gerra a la nevera i el gust del clor desapareixerà gairebé al complet.
  • Pots provar d’afegir un toc de llimona o d’altres fruites per afegir un gust diferent de l’aigua i fer-la més gustosa pels més crítics de casa.
  • Existeixen altres opcions com ara les gerres amb filtres de carbó actiu que eliminen gairebé en la seva totalitat el clor, a més d’eliminar les sals minerals dissoltes, per la qual cosa s’elimina també la duresa de l’aigua i el seu gust associat.

Tot i això, s’ha de tenir molt de compte amb aquest tipus de gerres, ja que es facilita el creixement bacterià a l’aigua, sobretot si es manté a temperatura ambient.

Amb aquests consells no només estalviaràs residus innecessaris, sinó que també estalviaràs en el tiquet de la compra.

Gràcies per llegir-nos, i fins aviat!

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.