Amb l’arribada de l’estiu els dies s’allarguen i ve de gust sortir de casa i fer activitats a l’aire lliure. La llista d’opcions és interminable: fer una excursió, banyar-se a la platja i a la piscina, anar de càmping, viatjar o passar una bona estona en companyia de la família i dels amics.

Tot i que l’estiu és una bona època per incorporar hàbits de vida saludable al nostre dia a dia és, a la vegada, l’estació que més propicia els excessos.

Seguir aquestes recomanacions us ajudarà a prevenir riscos i gaudir d’un estiu saludable i segur!

Afeccions causades per la radiació solar:

Un dels motius que més problemes de salut provoca a l’estiu és la radiació solar. El sol és necessari per al bon funcionament de l’organisme, però en excés pot provocar greus problemes de salut. Durant aquesta època cal tenir en compte la deshidratació, que pot provocar problemes o empitjorar malalties ja existents segons la persona, sobretot en nens i persones grans. La deshidratació és la causa principal dels anomenats «cops de calor», un dels problemes típics de l’estiu. Per tant, cal beure aigua sovint i tenir en compte que la sudoració ens obliga a rehidratar-nos més. Si se superen els 30 graus de temperatura, els experts recomanen beure aigua almenys cada 15 minuts.

Un altre problema típic de l’estiu són les cremades solars. Com més radiació solar i més exposició al sol, hi ha un major risc de cremades. Aquestes poden aparèixer com a simples envermelliments de la pell que es poden tractar amb cremes hidratants, però també poden arribar a ser cremades de segon i tercer grau amb butllofes o dolor intens. Per evitar aquestes afeccions, les mesures de prevenció més eficaces són: evitar llargues exposicions al sol a les hores centrals del dia i utilitzar cremes amb protecció solar tenint en compte el factor de protecció adequat.

Finalment, cal que sàpigues que l’exposició als raigs UV també afavoreix l’activació del virus responsable de l’herpes labial. Aquesta malaltia es pot prevenir tenint cura de les nostres defenses i utilitzant protectors labials.

Afeccions provocades pels canvis en els hàbits alimentaris:

Durant la temporada d’estiu acostumem a canviar els nostres hàbits alimentaris, el consum habitual d’aliments i begudes varien. Aquests canvis poden produir, entre altres patologies, l’aparició d’intoxicacions alimentàries, que augmenten a l’estiu per la incidència de la calor. Per evitar-ho és recomanable prestar especial atenció a l’estat de conservació dels productes que ingerim i evitar mantenir aliments sense refrigerar durant les hores de calor, sobretot si dinem fora de casa.

El consum de begudes fredes i gelats també fan augmentar l’aparició de malalties respiratòries com la rinofaringitis. Si en aquest factor de risc i sumem l’ús inadequat d’aires condicionats, ens podem trobar amb un augment considerable de casos en aquest tipus de malalties, sobretot en persones de risc com els nens, ancians i persones afectades per malalties respiratòries cròniques. Des de la nostra farmàcia no recomanem prendre begudes massa fredes, així com utilitzar els aires condicionats amb temperatures que no estiguin per sota dels 21 graus.

Afeccions causades per l’aigua:

Hi ha un conjunt de malalties típiques de l’estiu que són produïdes pel contacte amb l’aigua de manera freqüent. Els peus descalços en sòls humits, sobretot, i freqüentats per un gran nombre de persones com a les piscines públiques i les dutxes comunitàries, pot ser un factor de risc que determini l’aparició de fongs als peus. Per prevenir-los, es recomana utilitzar xancletes o calçat de goma en aquests llocs, i en cas que apareguin aquest tipus de fongs, és aconsellable utilitzar algun producte antimicòtic o antifúngic per tractar la infecció.

Una altra afecció característica de l’estiu és, sens dubte, l’otitis. Incrementa en aquesta estació a causa de la calor i els banys a les piscines o al mar. Com a prevenció el millor consell és mantenir una bona higiene de les orelles després de banyar-nos i també és recomanable fer servir taps.

Les temperatures fredes de l’aigua de la piscina, del mar o inclús de les dutxes, també poden potenciar l’aparició d’infeccions a les vies urinàries com la cistitis. Portar ficada la roba de bany humida durant una llarga estona també és un factor de risc.

Si durant l’estiu sofreixes alguna infecció de les vies urinàries acudeix a la farmàcia, t’ajudarem! Alguns dels productes que et poden servir d’ajuda són:

Medibiotix Cysteel Balance: un complement alimentari que contribueix a l’equilibri de la microbiota intestinal i vaginal, ideal com a coadjuvant al tractament antibiòtic i per al manteniment de la salut vaginal i de les vies urinàries.

Arkobiotics Íntima: és un complement alimentari que contribueix a regenerar la flora vaginal i protegir de possibles infeccions.

Càpsules Confort vies urinàries: solució natural i eficaç que conté oli essencial de menta piperita per al manteniment del tracte urinari.

L’estiu és una bona època per gaudir en companyia, però sempre seguint uns consells senzills i saludables que ens ajudaran a passar d’una millor manera aquesta època de l’any tan calorosa. 

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.