Sortir al carrer i anar a comprar és un dels moments on es pot produir la infecció per COVID-19. És per això que és important respectar les recomanacions manades per les autoritats sanitàries: distància física, tosir i estornudar a l’interior del colze, no tocar-se la cara i rentar-se freqüentment les mans). També hem de ser conscients dels focus a través dels quals ens podem infectar, així podrem evitar els contagis.

S’han de seguir utilitzant els guants per la fruita i la verdura?

Tot i que ja portis guants quan surtis de casa, has de posar-te a sobre dels teus uns altres per protegir la fruita. Pensa que els guants que portes hauran tocat moltes superfícies i objectes, i fins i tot potser la teva cara: per tant, potser ja estan contaminats. Recorda que és probable que toquem fruita i verdura que altres persones o fins i tot nosaltres mateixos mengem directament, com és el cas de les pomes, els tomàquets o les peres, per exemple.

Què he de fer amb la compra quan arribo a casa?

Hi ha diverses opcions: pots deixar la compra que no requereixi de refrigeració apartada durant 24 hores. D’aquesta manera, la possible càrrega viral dels aliments anirà minvant amb el pas de les hores.

Si prefereixes netejar els productes, ho pots fer amb paper de celulosa d’un sol ús i amb aigua i sabó, o amb una solució hidroalcohòlica.

Els ous no s’han de rentar

Sabies que els ous són porosus? Per això hem d’evitar rentar-los. Si ho fem, és possible que els patògens, que són microorganismes, entrin a l’interior. Per tant, només hem de rentar els ous quan els anem a cuinar inmediatament.

La calor i el fred inactiven el coronavirus?

Hi ha evidències científiques que demostren que les proteïnes del coronavirus es comencen a desnaturalitzar a partir dels 56ºC. Per això es recomana eliminar la possible càrrega viral microbiològica escalfant els aliments per sobre dels 65-70ºC. Amb el fred, per contra, encara no hi ha evidència científica.

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.