Hola amics.Cada dia es menys estrany trobar-se casos de Chikungunya als hospitals espanyols.

En els últims anys cada vegada som més els que fem viatges al estranger i això també contribueix a augmentar el número de casos d’ aquesta malaltia vírica fins arribar als 98 que el Ministeri de Sanitat te comptabilitzats en el present 2015.

Tots els casos detectats son importats a excepció del detectat a un senyor de Gandia, Valencia. A Espanya, el virus prové, en la seva majoria, de països d’ Amèrica Llatina. 

Però, abans de continuar, anem a aportar una mica més d’ informació sobre el virus.

Es tracta d’una malaltia infecciosa causada pel virus Chikungunya que es transmet als humans per la picadura d’un mosquit ja infectat pel virus.

Causa febre alta , mal de cap i dolor a les articulacions. Els símptomes es presenten normalment entre els 3 i 7 dies desprès de la picada.

No existeixen fins al moment tractaments ni profilaxis específics per tractar-lo.

Es important dir que NO es transmet de persona a persona i encara que la malaltia no sol causar la mort, el dolor a les articulacions es pot allargar mesos i en alguns casos anys.

Especial atenció mereixen els nens menors de 12 mesos, majors de 65 anys i pacients amb malalties cròniques (diabetis, hipertensió, etc).

En quant al tractament específic no existeix fins a la data per la febre de Chikungunya , si podem pal·liar els símptomes i esperar a que les pròpies defenses del pacient eliminin el virus. 

El quadre clínic es pot tractar amb medicaments que alleugin les molèsties del pacient, sobretot analgèsics que disminueixin la febre i el dolor, com el paracetamol.

Important: eviteu la aspirina ja que pot alterar la coagulació de la sang.

Esperem que aquesta informació us hagi sigut útil i us recordem que estem a la vostra disposició per qualsevol consulta o consell. 

  
 

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.