Després de totes les celebracions de Nadal el nostre cos ha de recuperar-se de l’excés de menjar i recuperar la seva vitalitat. Alguns exemples de símptomes que poden fer revisar la dieta els dies després de les festes son: pesadesa, digestió difícil, falta de gana, distensió abdominal, etc.

Quina dieta es pot seguir per recuperar-se de tots els excessos de les vacances? En aquest post hi ha alguns consells que es poden tenir en compte per recuperar i mantenir un sistema digestiu saludable. Tot i així, si desitgeu més informació o busqueu una dieta més específica, us animem a venir a la farmàcia a conèixer el nostre servei de dietista personalitzat.

  1. Evitar els aliments amb massa calories o greixos i preferir els més lleugers

Després de tots els abusos que hem fet durant els dies de festa, toca ser una mica més raonables. És important tornar a deixar de banda l’alcohol, evitar els refrescos i els aliments que portin massa greixos afegits. En canvi, és molt recomanable afavorir el consum de peix poc greixós com el bacallà o el llenguado. Durant uns dies, es poden també evitar els plats en salsa o cuits en oli, poc digeribles i rics en calories, i afavorir una cocció més suau i lleugera com la cuina al vapor o al forn.

  1. Reduir les porcions d’aliments amb midó, que són més pesats de digerir

Els cereals, la patata i l’arròs són aliments que costen de digerir, evitar el seu abús durant els dies posteriors al Nadal, farà que les nostres digestions siguin molt més lleugeres.

  1. Fruites i verdures en grans quantitats

Segur que les fruites i les verdures no han estat el plat estrella d’aquestes vacances nadalenques. És imprescindible que es tornin a convertir en els nostres aliats en aquests dies de «desintoxicació» postvacacional (i no només ara!). De fet, les fruites i les verdures tenen l’avantatge de ser més digeribles; tenen molta fibra i combaten el restrenyiment.

  1. Aigua, aigua i més aigua

Durant els àpats nadalencs el fetge, el pàncrees i els intestins es veuen afectats pels excessos dels aliments rics en sucre i greixos i per l’alcohol. Beure com a mínim 1,5 litres d’aigua a glops petits durant tot el dia ajudarà a eliminar els residus del cos i a hidratar-lo (molt important ja que l’alcohol tendeix a deshidratar).

Aquests consells ajudaran al cos a tornar a la normalitat a poc a poc. Portar una dieta sana i equilibrada tot combinant-ho amb les hores de son adequades i amb períodes freqüents d’activitat física seran factors clau que permetran recuperar la forma habitual després de Nadal. 

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.