Després de totes les celebracions de Nadal el nostre cos ha de recuperar-se de l’excés de menjar i recuperar la seva vitalitat. Alguns exemples de símptomes que poden fer revisar la dieta els dies després de les festes son: pesadesa, digestió difícil, falta de gana, distensió abdominal, etc.

Quina dieta es pot seguir per recuperar-se de tots els excessos de les vacances? En aquest post hi ha alguns consells que es poden tenir en compte per recuperar i mantenir un sistema digestiu saludable. Tot i així, si desitgeu més informació o busqueu una dieta més específica, us animem a venir a la farmàcia a conèixer el nostre servei de dietista personalitzat.

  1. Evitar els aliments amb massa calories o greixos i preferir els més lleugers

Després de tots els abusos que hem fet durant els dies de festa, toca ser una mica més raonables. És important tornar a deixar de banda l’alcohol, evitar els refrescos i els aliments que portin massa greixos afegits. En canvi, és molt recomanable afavorir el consum de peix poc greixós com el bacallà o el llenguado. Durant uns dies, es poden també evitar els plats en salsa o cuits en oli, poc digeribles i rics en calories, i afavorir una cocció més suau i lleugera com la cuina al vapor o al forn.

  1. Reduir les porcions d’aliments amb midó, que són més pesats de digerir

Els cereals, la patata i l’arròs són aliments que costen de digerir, evitar el seu abús durant els dies posteriors al Nadal, farà que les nostres digestions siguin molt més lleugeres.

  1. Fruites i verdures en grans quantitats

Segur que les fruites i les verdures no han estat el plat estrella d’aquestes vacances nadalenques. És imprescindible que es tornin a convertir en els nostres aliats en aquests dies de «desintoxicació» postvacacional (i no només ara!). De fet, les fruites i les verdures tenen l’avantatge de ser més digeribles; tenen molta fibra i combaten el restrenyiment.

  1. Aigua, aigua i més aigua

Durant els àpats nadalencs el fetge, el pàncrees i els intestins es veuen afectats pels excessos dels aliments rics en sucre i greixos i per l’alcohol. Beure com a mínim 1,5 litres d’aigua a glops petits durant tot el dia ajudarà a eliminar els residus del cos i a hidratar-lo (molt important ja que l’alcohol tendeix a deshidratar).

Aquests consells ajudaran al cos a tornar a la normalitat a poc a poc. Portar una dieta sana i equilibrada tot combinant-ho amb les hores de son adequades i amb períodes freqüents d’activitat física seran factors clau que permetran recuperar la forma habitual després de Nadal. 

Share
This

Escriu un comentari