Benvingudes amigues,

Sabem que la pell quan està seca o esquerdada ens revela que necessita hidratació, doncs les ungles també ens alerten segons el seu estat d’alguna cosa important sobre el nostre cos, al que hem de prendre atenció.

Les ungles poden tenir diferents estats, esquerdades, febles, groguenques, etc. Seguidament us nomenaré segons el seu estat o aparença ,el que diuen sobre la salut.

Segurament hauràs tingut en algun moment les ungles trencadisses o amb escates, això significa que tens deficiència d’àcid fòlic i vitamines C.

Les ungles han de tenir el relleu llis, si notes que les teves tenen relleu gruixut significa que pot ser que pateixis artritis inflamatòria o que tinguis una falta de ferro en l’organisme.

Si les tens gruixudes i de color groguenc (acostuma a passar en les ungles dels peus) és que estan infectades per onicomicosis. L’onicomicosi és una infecció per fongs, per evitar-la cal utilitzar calçat que permeti la transpiració dels peus i utilitzar productes específics de farmàcia per eliminar-la.

A les persones que les ungles se’ls posa de color blau, ens indiquen que té una falta d’oxigenació en la sang.

Per a unes ungles saludables, sobretot evitar el mal hàbit de mossegar-les, portar una dieta equilibrada, no eliminar massa cutícula en realitzar la manicura, ja que podria provocar infeccions.

Espero que  hagi estat interessant el post d’avui, gràcies per llegir-me.

Raquel

 

 

Share
This