Ja ho diuen: la primavera la sang altera, i és que el nostre cos nota més que mai el canvi estacional de l’hivern a la primavera, fent que sovint es manifesti amb signes de cansament i somnolència durant el dia, falta d’energia o problemes de concentració. Aquest quadre patològic s’anomena astènia primaveral, i és molt més comú del que creus! És per això que en aquest post et parlem de què et causa la fatiga estacional i com pots eliminar-la. 

Les causes de l’astènia primaveral:

Majoritàriament, aquesta sensació de cansament és provocada per tota una sèrie de factors ambientals:

  • El canvi horari: Per a gaudir de més estones de sol, els rellotges s’avancen una hora. Encara que no ens ho sembli, aquest canvi horari afecta a tota la nostra rutina i això pot provocar que el nostre son es vegi alterat i, per tant, que no descansem suficientment. 
  • El canvi de temps: A la primavera, les temperatures pugen i amb aquestes la pressió atmosfèrica. Aquest factor pot arribar a provocar que perdem la gana i, en conseqüència, estiguem més ansiosos i irritables, dos símptomes de l’astènia primaveral. 
  • La modificació de la rutina diària: A conseqüència dels altres factors, la nostra rutina canvia i amb aquesta el temps d’oci, els horaris de dormir o menjar, etc. Tot això fa que ens costi habituar-nos a la nova realitat i que hàgim de fer esforços per a seguir amb la nostra rutina normal. En conseqüència, perdem l’energia i la motivació. 

Una bona prevenció és el tractament:

Encara que no existeixi un tractament específic per a l’astènia primaveral, sí que podem minimitzar els símptomes accelerant el procés d’adaptació del nostre organisme, és a dir, anticipant-nos als canvis estacionals i d’horaris. 

Així doncs, et recomanem que cuidis la teva alimentació i t’hidratis constantment, d’aquesta manera prepararàs el cos pel canvi, donant-li tota l’energia que necessita per superar el canvi estacional. A més, és primordial fer exercici físic i dormir correctament, ja que d’aquesta manera segregaràs més hormones de les necessàries, fent que no es vegin afectades per les circumstàncies del pas de l’hivern a la primavera. 

En qualsevol cas, has de saber que l’astènia primaveral desapareix al cap d’una o dues setmanes, depenent evidentment de cada persona. De tota manera, no dubtis en demanar-nos ajuda per a combatre els símptomes d’astènia, fent que la primavera sigui de les millores èpoques de l’any!

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.