La protecció solar és vital per garantir una bona salut de la nostra pell. Tant si és estiu, primavera o tardor, has d’utilitzar sempre crema solar! El sol no perdona, està actiu els 365 dies a l’any!

Amb l’arribada de la calor les preocupacions sobre l’exposició solar augmenten, per això avui volem parlar de com has de protegir la teva pell del sol.

Per què és tan important la protecció solar?

El protector solar serveix per protegir-nos dels raigs nocius, resguardar la pell del sol és un aspecte fonamental durant tot l’any a qualsevol hora del dia, però en especial durant els mesos d’estiu. 

Incorpora el protector solar com a complement obligatori durant tot l’any i tria quin tipus de protecció (crema, oli o loció) és la més adequada per la teva pell. El simple fet d’aplicar-te protecció solar tant corporal com facial ajuda a la teva pell a guanyar homogeneïtat i lluminositat, i contribueix a evitar que aparegui el càncer de pell.

Ara que s’apropen les altes temperatures posa en pràctica les nostres recomanacions a l’hora de protegir-te dels raigs nocius:

  1. Aplica la crema solar 30 minuts abans d’estar exposat al sol. Fins passada mitja hora de l’aplicació no té cap efecte sobre la nostra pell. 
  2. Encara que estigui núvol o estiguis davall d’un para-sol fica’t crema. El sol es reflecteix a l’aigua i a la sorra i acaba fent efecte sobre la teva pell. 
  3. Fica’t protector mínim cada dues hores. 
  4. La roba t’ajuda a protegir-te. Utilitza una samarreta i un barret quan estiguis a la piscina o a la platja. 
  5. No t’oblidis de les zones més sensibles! Protegeix el coll, l’escot, les orelles, etc. 
  6. Tingués més cura dels nadons i dels infants. Utilitza protecció solar alta i evita les altes hores de sol. 
  7. Utilitza sempre un filtre solar que tingui protecció en contra dels raigs UVA i UVB. Cal saber quin tipus de filtre solar s’adequa millor a les necessitats específiques de cada persona tenint en compte el temps que romandrem al sol i el tipus de pell.
  8. No escatimis en crema! Aplica uns 30 ml de FPS cada dues hores. 

Prendre el sol és beneficiós per la nostra salut, però s’ha de vigilar, ja que estar exposat al sol en hores de màxima calor, sense crema solar i durant llargues estones és prejudicial pel nostre cos. La radiació ultraviolada és un factor de risc que contribueix a l’envelliment prematur, la pèrdua d’elasticitat i l’aparició de melanoma.

La radiació solar actua de manera més intensa entre les 12:00 h i les 16:00 h del migdia, per tant, durant aquesta franja horària és aconsellable evitar el sol o en tot cas extremar les precaucions al màxim. Les millors hores per gaudir del sol són les primeres hores del matí i les últimes de la tarda.

Adopta totes aquestes mesures de prevenció i evita que la calor extrema passi factura a la teva salut. Gaudeix l’estiu de manera segura!

Share
This

Escriu un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.