Hola,

Una de les parts del nostre cos que  l’estiu perjudica, son els nostres peus a causa dels fongs.

Els fongs son microorganismes, que viuen en els teixits morts de la pell i les ungles. Creixen en ambients humits i càlids, per això hi ha factors que predisposen el seu contagi, el calçat tancat, les dutxes i les piscines.

Els fongs més freqüents son els dermatòfits també coneguts com el “peu d’atleta”.

Els seus símptomes son un envermelliment , picor o inclús butllofes a la zona del darrera i entre els dits.

El tractament en cas d’ infecció pot ser a través d’ antifúngics tòpics o orals.

Antifúngics tòpics: es presenten en cremes, esprais locions o pols. S’ aplica en els espais de entre els dits fins a la seva total absorció.la seva aplicació ha de ser com a mínim de entre 1 a 3 vegades al dia i seguir les recomanacions fins finalitzar el tractament.

Antifúngics orals: per infeccions cròniques o recurrents, e en el cas de que el tractament tòpic falli, o quan el sistema immunitari esta debilitat.

S’ ha de mantindré els peus el màxim possible a l’aire lliure o utilitzar calçat obert per a que transpirin els peus, tenir una higiene corporal adequada i eixugar els peus a consciència e hidratar-los.

A les piscines o dutxen publiques s’ ha d’ utilitzar xancletes per evitar el contagi de fongs també en el cas de tenir-los, per no infectar als demés.

Es recomanable en persones que no tinguin cap dolència, que vagin al podòleg una vegada a l’ any per fer una revisió. Si sofreixen cap malaltia, la visita ha de ser més freqüent.

Share
This