Benvinguts al nostre bloc,

En el post d’avui parlarem de l’halitosi, les causes que la provoquen i també us deixarem uns consells per solucionar-la.

¿Què és l’halitosi?

L’halitosi és coneguda com el mal alè, olors desagradables de la boca, que poden ser ocasionals o que poden revelar algun problema de salut.

¿Quines poden ser les causes?

  1. Residus d’aliments que queden dipositats entre les dents i una mala higiene bucal que donen lloc a un cultiu de bacteris.
  2. Pot ser provocada per una malaltia periodontal (piorrea) o per la placa blanca que es troba en la part posterior a la llengua, la qual està formada per les secrecions de la part alta de la faringe.
  3. També pot ser conseqüència de malalties de fetge, diabetis mal controlada, insuficiència renal. El tabaquisme i l’alcoholisme en són causes del mal alè.
  4. La ingesta d’alguns aliments també poden fer que aparegui el mal alè durant les 72 hores després de la seva ingesta, com són l’all, la ceba, el cafè. La solució és simplement reduir el consum d’aquests aliments.

Us deixem  consells per solucionar-la.

Canviar alguns hàbits en l’alimentació com per exemple menjar aliments que continuïn vitamina B, cereals integrals fruits secs, verdures….

Una bona higiene bucal és el principal tractament per evitar-la. En rentar-se les dents també s’ha de procurar fer una neteja de la llengua, sigui amb el raspall o un netejador lingual.

Si es porta pròtesi dental, també s’ha de fer una bona neteja de la pròtesi amb els productes específics que hi ha, comprimits netejadors.

Fer gàrgares amb col·lutoris que continguin agents antibacterians com el triclosan, clorur de zinc o clorhexidina són els més recomanats.

Esperem que us hagin estat d’ajuda els nostres consells, i recordeu que tenir una bona higiene dental és molt important.

Si necessiteu qualsevol informació sobre productes o més consells sobre higiene dental, només cal que ens vingueu a veure a la nostra farmàcia.

Us esperem!

Share
This